berlijn-bezienswaardigheden-spreeberlijn-bezienswaardigheden-holocaust-monumentberlijn-kerstberlijn-reichstag-kerstberlijn-bezienswaardigheden-dom-museuminselberlijn-bezienswaardigheden-berlijnse-muur

Openluchtbioscoop Hasenheide

Ben je filmliefhebber, dan kun je van eind mei tot begin september terecht in de Freiluftkino in Volkspark Hasenheide. Een echte zomertip voor een romantisch avondje in Berlijn.  

Freiluftkino HasenheideVan mei tot september worden in de openluchtbioscoop Hasenheide in Berlijn dagelijks verschillende films vertoond. Op het programma staan naast kunst- en kultfilms ook geselecteerde mainstream-films. Het programma kun je vinden op hun website.
Voor 7,50 euro per persoon (8 euro als de film langer dan twee uur duurt) ben je er een avondje helemaal uit.

In de Freiluftkino zijn schone bankjes, toiletten en een kleine kiosk. Warme kleding en een deken of kussentje om op te zitten worden aanbevolen, ook in de zomer. Bij regen worden paraplu's uitgedeeld. Films worden meestal een keer onderbroken, dus een zwakke blaas hoeft je niet van een bezoek te weerhouden. 
De films beginnen op verschillende tijdstippen en je kunt vanaf 30 minuten voordat de film begint naar binnen.
Er zijn geen gereserveerde plaatsen, dus het loont om tijdig aanwezig te zijn: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar kun je ook telefonisch bestellen op (030) 283 46 03. Kinderen en groepen vanaf tien personen krijgen korting op de toegangsprijs.
Als je slim bent neem je zelf wat mee om tijdens de film te drinken en te knabbelen. Mocht je dat vergeten, geen ramp: drankjes en snacks kun je ook ter plekke kopen.

Mocht je een andere openluchtbioscoop willen bezoeken, dan kan dat natuurlijk ook: Berlijn heeft er meerdere. Zoals in Volkspark Friedrichshain, de Freiluftkino Kreuzberg, Freiluftkino Insel im Cassiopeia (op het RAW-Gelände) en het Freiluftkino Rehberge, om er maar een paar te noemen. 


Freiluftkino Hasenheide (Facebook)
Im Volkspark Hasenheide 1
10967 Berlin (Neukölln)

U-Bhf: Südstern of Hermannplatz

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Fragmente

Video van Marco Woldt over het Lichtgrenze-project in Berlijn op 9 november 2014. Ter herdenking van 25 Val van de Berlijnse Muur.